Fotograf Nunta

5 pasi simpli pentru alegerea fotografului de nunta

Fotografiile de la nunta spun povestea mirilor, a legaturii dintre ei si a zilei speciale care le-a unit destinele. Acestea sunt amintiri pretioase, la care va veti intorce cu bucurie si nostalgie si trebuie sa spuna o poveste unica, speciala, asemenea iubirii voastre. In perioada dinaintea evenimentului, cat si in ziua cea mare, apar situatii neprevazute, iar fotograful trebuie sa fie ultimul de care trebuie sa va faceti griji. Alegerea unui fotograf potrivit, care sa va inteleaga viziunea si sa fie flexibil, poate fi o provocare.

fotograf nunta

Totul începe cu inspectarea pietei. Sunt zeci, ba chiar sute de fotografi pregatiti sa captureze ziua nuntii voastre intr-un mod unic. Cum sa-l alegeti pe cel mai bun pentru voi?

La randul nostru, si noi am trecut prin organizarea unei nunti si alegerea unui fotograf nunta, de aceea, v-am pregatit 5 reguli esentiale de care sa tineti cont atunci cand alegeti cea mai buna varianta pentru nunta voastra.

1. Disponibilitate, distanta, pret

Poate unul dintre cele mai importante aspecte este disponibilitatea. Iti sugeram sa incepi din timp căutarea echipei foto-video, pentru a-ti acorda timp suficient sa analizezi fiecare oferta si sa nu te grabesti in luarea acestei decizii.

Super sfat: Fotograful nu poate face si treaba videografului. De aceea, iti recomandam sa cauti si un videograf, pentru a te asigura ca nunta ta este surprinsa si pe video.

Odata ce ai rezvolat problema disponibilitatii, trebuie sa iei in considerare si distanta la care se afla fotograful tau. Iti recomandam sa cauti o echipa din aceeasi regiune cu tine. Acest lucru ajuta la scaderea unor costuri, precum transportul si cazarea.

Bugetul este, de asemenea, foarte important, tine cont ca de cele mai multe ori, un pret mai ridicat vine insotit de experienta si calitate superioare.

2. Experienta si portofoliu

Dupa ce ai rezolvat provocarile legate de logistica si buget, un element esential in luare deciziei este gradul de experienta si portofoliul. Iar cum experienta este reflectata in portofoliu de catre fotografii, dedica-ti timp sa studiezi cu atentie portofoliile, pentru a vedea daca te regasesti in stilul si modul in care acestia au spus povestile altor clienti dinaintea ta. Gandeste-te bine inainte cum ai dori ca nunta ta sa fie amintita in poze: poate doresti ceva clasic, traditional, in care invitatii sunt coordonati foarte atent in imagini. Sau poate doresti ca fiecare zambet sincer, moment amuzant sau de bucurie sa fie surprins. Tu decizi cum va arata albumul nuntii tale. O sa gasiti mai multe exemple pe site-urile fotografilor, insa va recomandam sa ii rugati sa va arate si cateva evenimente complete, pentru a vedea fructul muncii lor intr-un mod tangibil.

sedinta foto

Super sfat: Cere fotografului sa va faca o mini sedinta foto de test.

Citeste recenzii, navigheaza pe site-ul lor, intreaba in dreapta si in stanga si fa o lista scurta de 3-5 echipe foto pe care sa incepi sa le contactezi.

3. Chimia dintre voi

Daca portofoliul te-a convins, urmatorul pas este o prima intalnire cu fotograful si echipa acestuia, in functie de caz. Intalnirea cu fotograful inaintea marelui moment este importanta pentru a va cunoaște și pentru a-i acorda timp acestuia sa va inteleaga preferintele fotografice. De asemenea, in discutia cu el trebuie sa stabilesti traseul pe care il va urma ziua voastra speciala, pentru a-i oferi fotografului timp sa se gandeasca din vreme la cele mai bune cadre. Veti stabili impreuna timpul cand veti face cadrele, locurile si modul in care sa va captureze nunta. In acest moment, vei simti daca este persoana potrivita pentru a surprinde in fotografii una dintre cele mai importante zile din viata ta. Fiti siguri ca sunteti pe aceeasi lungime de unda, ca el este sociabil, prietenos, flexibil si dedicat. Atunci veti sti ca ati facut alegerea buna.

Super sfat: „Trainuieste-ti” echipa foto inainte de eveniment. Spune-le cine sunt persoanele cele mai apropiate tie, precum parinti, bunici sau buni prieteni, pentru ca ei sa stie cu cine doresti mai multe fotografii. Comunicarea deschisa este cheia succesului.

4. Semnarea contractului

Contractul este important pentru a clarifica toate informațiile, incepand de la locatii si ore, la intreaga gama de servicii pe care fotograful le va presta. Va doriti doar fotografiile in format electronic sau doriti si albume? Poate doriti o sedinta foto ulterior nuntii sau diferite servicii care implica costuri suplimentare. Este bine sa stabiliti de la inceput fiecare aspect. Iti recomandam sa citesti contractul cu atentie si sa acorzi o atentie deosebita detaliilor. De exemplu, stabileste cu fotograful si videograful de la inceput ora pana cand vor fi prezenti la nunta. Doar nu-ti doresti sa plece fix cand voi taiati tortul.

5. Predarea materialelor

Uneori, prelucrarea materialelor dureaza pana la 2 luni, in functie de cantatitea de fotografii realizate. Tine cont ca daca fotograful tau este unul foarte solicitat, poate dura chiar mai mult.

Super sfat: Fii atent la termenul de predare a pozelor finale. Acesta trebuie specificat si respectat, pentru a te bucura cat se poate de repede de toate materialele de la nunta.

Speram ca sfaturile noastre de mai sus au fost utile si ca v-au ajutat sa navigati mai bine prin marea de oferte.