5 sfaturi pentru ziua cea mare

Organizare nunta

Imagineaza-ti, momentul mult asteptat a sosit, ziua nuntii tale, evenimentul pe care il planuiesti de ani de zile, în agende, liste si telefoane. Aranajamentele florale sunt superbe, meniurile sunt gata, makeup-ul perfect si fotograful este pregatit de actiune…si totusi apare ceva neprevazut care te agita si te streseaza. E in regula si e normal sa apara. Nimic nu e perfect si un eveniment atat de important, plin de detalii, este mereu predispus la mici situatii neprevazute. Insa acestea pot fi diminuate considerabil daca vei respecta sugestiile noastre de mai jos.

1. Liste, liste, liste

Fie ca este lista de invitati, de floristi, de potentiale locatii pentru petrecere, de orchestre sau de fotografi, noteaza-ti intr-o agenda sau chiar intr-un tabel Excel toate informatiile, de la oferte, la link-uri si numere de telefon. Acestea te vor ajuta sa compari preturile pentru a te incadra in bugetul stabilit si sa ai o idee de ansamblu despre evenimentul in sine. Pentru perfectionisti, aceasta parte este preferata lor, fiindca au posibilitatea sa cerceteze singuri si sa gaseasca cele mai bune variante potrivite lor. In schimb, daca timpul sau diverse motive nu-ti permit sa-ti aloci timp pentru detalii, exista intotdeauna optiunea agentiilor de evenimente sau a wedding planners.

2. Alegerea locatiilor cheie

Biserica si restaurantul unde va urma petrecerea sunt locatiile cheie din ziua nuntii.

organizare nunta

Slujba religioasa este incarcata spiritual si emotional, de aceea, biserica in care alegeti sa va uniti destinele trebuie sa fie apropiata sufletului vostru si ideal sa fie luminoasa si spatioasa, pentru a avea cele mai reusite fotografii. De asemnea, tineti cont ca aceasta trebuie sa fie aproape de restaurant, pentru a facilita deplasarea.

Restaurantul va reflecta modul cum va decurge evenimentul. Inainte de eveniment este ideal sa mergeti sa degustati meniul si sa va asigurati ca restaurantul dispune de spatiu si de personal suficient pentru numarul de invitati pe care il veti avea. Decorul acestuia este esential pentru estetica intregului eveniment, insa poate fi completat cu aranjamentele florale pe care le alegeti.

Fotograf botez

3. Citeste cu atentie fiecare contract

Fie ca este cel de la restaurant, cel al fotografilor sau al DJ-ului, citeste cu atentie fiecare detaliu din contracte, pentru a te asigura ca acestea contin tot ce iti doresti pentru ziua cea mare. Pentru un plus de siguranta, poti cere DJ-ului sa-ti descrie playlist-ul si stilurile muzicale pe care le va aborda, de asemenea roaga-ti fotograful sa iti arate cel putin un eveniment fotografiat complet. Nu trebuie sa faci compromisuri si nici sa te multumesti cu putin. In functie de bugetul de care dispui, incearca sa nu te orientezi catre cele mai ieftine servicii (s-ar putea ca rezultatul final sa nu se ridice la inaltimea asteptarilor tale)!

4. Dedica-ti timp pentru a estima un numar de invitati

Acest lucru este poate cel mai dificil si reprezinta cea mai mare provocare in realizarea evenimentului: estimarea numarului de invitati, aranjarea acestora la mese si asigurarea ca toti se simt bine-veniti si se bucura de petrecere. Tine cont ca parintii si nasii vostri vor avea si ei invitatii lor, asa ca vorbeste cu ei din timp si alcatuiti impreuna o lista concreta. De asemenea, unii s-ar putea sa vina si din alte localitati sau tari, asa ca trebuie sa ai in vedere sa-i ajuti cum poti si sa le oferi mijloace de transport sau cazare.

5. Delegati saricini si traiti momentul

In ziua cea mare, mirii trebuie doar sa se bucure de moment. Incearcati sa delegati diferite sarcini si situatii neprevazute persoanelor de incredere din familie sau dintre prieteni si nu va lasati dezamagiti de micile probleme care pot aparea. Tot ce conteaza sunteti voi doi si oamenii care sunt alaturi de voi in aceasta minunata zi.

Bineinteles, am lasat deoparte sutele de detalii pe care sa le luati in considerare. Acordati-va suficient timp pentru a le pune pe toate la punct si pentru a organiza nunta la care visati.

2 Comments

  1. Foarte utile sfaturile, apreciez articolele pe aceasta tema, mai ales ca anul viitor intentionez sa-mi organizez si eu propria nunta. Cu cat timp inainte ma sfatuiti sa fac rezervare pentru serviciile foto? Va multumesc.

    1. Ma bucur ca va sunt de folos informatiile, puteti incepe sa cautati fotograf imediat dupa ce ati rezervat biserica si restaurantul.

Comments are closed.